NPO & ADVIES

Momenteel zijn hiervoor géén mogelijkheden

NPO & Advies

Heeft u neuropsychologische klachten en wilt weten wat er aan de hand is en hoe u geholpen kunt worden, dan gaat u naar de neuropsycholoog. Typisch neuropsychologische klachten hebben betrekking op een verminderde concentratie, geheugen, denksnelheid, woordvinding, waarneming en motoriek. Wanneer deze hersenfuncties aangetast zijn, kunt u zich sneller moe en minder prettig voelen. De neuropsycholoog zal dan een testonderzoek (NPO) bij u afnemen en u adviseren.
Een NPO geeft inzicht in de aard, ernst, oorzaak en betekenis van neuropsychologische klachten. Het vormt de basis voor een persoonlijk advies. Een advies zonder uitgebreid NPO is ook mogelijk, bijvoorbeeld wanneer u kampt met een burn-out, stoornis (ADHD) of herstellend bent van een ziekte of traumatische ervaring.
Anders dan bij een expertiseonderzoek heeft een regulier traject een zorgverlenend doel. Het vindt plaats op verzoek van de cliënt en/of de verwijzend arts. Deze vorm van hulpverlening valt onder de Geestelijke Gezondheidszorg (Basis GGZ) en komt in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekering.

Meer weten over de Procedure, Kosten en Vergoedingen

 

  • Uitleg over ADHD
Copyright 2018
NEURO-PSY | Provincialeweg 44 | 5503 HG VELDHOVEN